Bybildet

Vet du hva som lå her før? Kaigatas «motstandsmenn»

Under andre verdenskrig fikk motstandskampen mange utslag, noen smålige, minst ett hårreisende, men alle sammen kreative.

FLANERING PÅ PROSTNESET: Et bilde hvor det kanskje kan være vanskelig å «ta mea». Vi befinner oss på kaia foran Kaigata 4 («Brennbygget») hvor Nordnorsk Importkompani holdt til. I dag er det The Edge som dominerer området. Rett fram ser vi Kirkegata 8 hvor turistinformasjonen engang lå. Det er det eneste av byggene på bildet som er tatt en gang etter andre verdenskrig, som fremdeles står. Legg merke til den raffe klokka i midten av bildet. Det ser nesten ut som om den står på en liten kiosk. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.   Foto: Ukjent/ PEM-GHA-00037

Eksklusiv

En av gledene ved å skrive «Bybildet» er at man kan aldri være sikker på hva dagen vil bringe. Som på mandag da Jan Arvid Sørem stakk innom redaksjonen.