Russisk investor kjørte hjørnesteinsbedriften konkurs – nå står øysamfunnet på randen av kollaps: – Jeg er skuffet og forbannet

Da russeren Dimitri Grokhotov tok over Løksfjordbruket i mai 2017, hadde han store planer for Rebbenesøya. Nå frykter lokalbefolkningen at de må flytte fra hjemstedet.

– UDUGELIGE: Tidligere eier av fiskebruket, Oskar Herulf Høgstad, ante ikke hva som ville skje da han solgte bruket til russiske Dimitri Grokhotov i 2017. De siste to årene har han fulgt situasjonen på øya med stadig større forargelse. – De nye eierne har vært komplett udugelige, sier han.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

I januar 2017 besluttet daværende eier av Løksfjordbruket, Oskar Herulf Høgstad (68), å selge fiskebruket etter å ha drevet det siden 2010. For ham var det viktig å finne en seriøs kjøper med erfaring fra drift av fiskebruk. Målet var at bedriften skulle leve lenger enn Høgstad selv, nettopp fordi den var så viktig for det lille øysamfunnet med et femtitalls fastboende.