NHO Arktis: – Kommunen har i praksis innvilget seg selv et konkurransefortrinn ved å åpne for skjenking i havneterminalen

NHO Arktis reagerer på det de mener er forskjellsbehandling i skjenkepolitikken, samt at Jarle Heitmann (Ap) sitter på begge sider av bordet i bevillingssakene.

VIL HA LIKE VILKÅR FOR ALLE: Regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, er ikke imot skjenking ved Havneterminalen, men er opptatt av at konkurransevilkårene skal være mest mulig lik, uavhengig av hvor i byen de forskjellige serveringsaktørene ønsker å etablere seg. Foto: Moment Studio NHO 

Eksklusiv

I fjor vår fikk Egon Restauranter avslag på søknad om skjenkebevilling på Jekta fordi kommunen ikke ønsker alkoholservering på kjøpesenter. Da Graffi Grill deretter fikk bevilling på havneterminalen bestemte Egon seg for å søke på nytt. I forrige uke fikk Egon avslag for andre gang, noe som har fått opposisjonspolitiker Anni Skogman (Frp) til å reagere. Hun mener det er forskjellsbehandling å gi Graffi rett til å servere alkohol, mens Egon nektes å gjøre det samme.