Den katolske bispegården i Storgata 94: Overlevde så vidt brannatta

Lenge etter den skjebnesvangre bybrannen 14. mai 1969, var skjebnen til den katolske bispegården uviss.

FORDUMS PRAKT: Et praktfull bilde av Vår frues kirke og bispegården i Storgata 94. Bildet ser ut som om det er tatt på slutten av 1800-tallet og siden kirka står ferdig drister vi oss til å si etter 1861. Det ser ut til at det er et åpent butikklokale på hjørnet av gården, men noe skilt er ikke synlig. Forleden klaget jeg på den meningsløse portalen på veggen i våre dager, men her var det altså en gang et staselig inngangsparti verdig en biskop. Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Ukjent 

Eksklusiv

– Jo mer vi får inspisert bygningen – dess mer går det opp for oss at omkostningene ved en eventuell restaurasjon må bli omfattende, sa biskop Johannes Wember til bladet «Tromsø» 19. mai 1969.