Bybildet

Hyllet brannfolkenes innsats under Bybrannen: – Kunne neppe vært bedre

I de første dagene etter Bybrannen, og mens etterslukkingen foregikk for fullt, innså man at livet måtte gå videre.

HEFTIG INNSATS: Selv om man kan betvile brannvesenets utstyr og ledelsens kunnskaper, slik de pensjonerte brannmennene «Tromsø» snakket med i forbindelse 50-årsmarkeringa gjorde, kan man ikke betvile den innsatsen som byens brannmenn gjorde på selve dagen, den 14. mai 1969. Selvfølgelig kunne det vært praktisk med to brannbiler til, men de var i bestilling og ankom først byen etter brannen. Heldigvis hadde de brannsprøyta med det kreative navnet «Brannmann» tilgjengelig. Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.  Foto: Ukjent/ PEM-CHA-00320

Eksklusiv

Jeg kan godt tenke meg at brannvesenet satt igjen med blandede følelser.