Bybildet:

Storgata – Tromsøs litterære gate

Da Storgata ble anlagt som byens hovedgate, visste hun å tiltrekke seg de riktige beboerne.

KIELERS OG SANDELS TROMSØ: Herren med hatt ytterst til venstre står ved Storgata 96. Det var her Laura Kieler bodde fram til 1853. Lenger ned i gaten ser vi den store kringla til det som i 1899 skal bli «Kranes konditori», etablert av Petter Krane. Bak konditoriet ligger Mikael Urdals bokhandel i Storgata 106. Det store huset lenger nord blir den gamle bispegården i Storgata 110, mens Storgata 112 (best kjent som «Sjømannshjemmet») titter fram bakom bispegården igjen. Da dette bildet ble tatt på 1890-tallet var det sannsynligvis distriktslege Johannes Michael Holmboe som bodde der. På andre siden av gata ser vi Storgata 95 (Perspektivet Museum, bak skiltet til «O. Gabrielsen») hvor Cora Sandel bodde fra omtrent 1900 til 1906. Derifra hadde hun kort vei til Kranes konditori.   Foto: Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Ukjent/ PEM-BYM-00069

Eksklusiv

Gata knyttet nemlig forbindelser til kunsten, mer spesifikt litteraturen.