Bybildet

Uroligheter på Nansens plass

Fridtjof Nansens plass i nordbyen har lenge vært stemoderlig behandlet av Tromsø kommune. Slikt kan straffe seg.

NORDBYEN: Før brua var det plass til at den lille parken ved Fridtjof Nansens plass fikk puste. Som vi ser her på et bilde fra 4. juli 1956 har man kommet langt med utfyllinga av havneområdet, men fremdeles er det flere bygninger som må ryddes vekk før man kan få plass til et nytt tinghus. I forgrunnen ligger Tromsø skibsverft, hvor man nå skal bygge den nye bydelen «Vervet». Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.  

Eksklusiv

Å kjøre inn på Tromsøya over Tromsøbrua burde være en opplevelse, men er alt annet enn det. Og når man så svinger til høyre eller venstre etter bruhodet, reflekterer man ikke over at rett under en lå der engang en liten perle av en park.