Kommunens drikkevann har høy kvalitet, men mange får vann fra private vannverk

Administrasjonen sier de har god kontroll på vannsikkerheten i egne anlegg, men sier at kommunen har 15 private vannverk som drives selvstendig. Nå skal det vurderes om kommunen skal overta driften av også disse vannverkene.

PRIVATE VANNKILDER: Seksjonsleder i Vann og avløp, Geir Helø, sier at kommunen er i dialog med de 15 private vannverkene i Tromsø for å sikre rent vann til alle. Han mener kommunen bør vurdere å ta over driften av disse for å ha kontroll på drikkevannet.  Foto: Frank Lande

Eksklusiv

6. juni fikk innbyggerne på Askøy nord for Bergen et kokevarsel fra kommunen. Flere innbyggere hadde fått diaré og feber og mistanken ble rettet mot drikkevannet. I løpet av de siste ukene har flere tusen blitt syke og mandag dro Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) til Askøy for å følge opp arbeidet som gjøres i kommunen i etterkant av smitteutbruddet.