Urpremiere på «Ritsj» under Festspillene:

Fortryllende og rørende sukkersøtt

Magiens mor har gjort det igjen. Katrine Strøm med ny og nydelig forestilling for de aller minste.

tape: Danserne Åsne Storli, Lise Damsgård og Mari Bø skaper den enkle men fantastisk vakre magien i stykket, ved hjelp av omtrent ingen andre rekvisitter enn en teipruller. 

6

Ritsj

Eksklusiv

Harstad Tidende: Etter en sti av rosa små teipbiter, ledes publikum inn til et koserom med stjerneformede puter på gulvet, perfekt laget for små rumper.

Danserne lister seg inn med grasiøse skritt, etter å ha pirret publikums nysgjerrighet med en nok oppsiktsvekkende entre for bilister utenfor Harstad skole. Små neser trykt mot vinduene inne på skolen følger nøye med når de tre Ruttetuttene skal over veien med ei rosa trillebår.


Ritsj
  • Katma/Figurteatret i Nordland
  • Premiere under Festspillene i Nord-Norge 25. juni 2019
  • Regi og konsept: Katrine Strøm
  • Dansere/medskapere: Åsne Storli, Lise Damsgård og Mari Bø
  • Komponist: Tore Bruvoll
  • Scenografi, kostymer: Ingunn Sønsteby
 

Magi

Magien er skapt fra første øyeblikk, og bedre skal det bli. Det er uforståelig hvordan Katrine Strøm fra Andøy gjør det igjen, og igjen, og igjen, og igjen. Barneforestillingene hennes er så uendelig vakre at det finnes ikke ord. Dette bare må oppleves.

 

Samtidig som rammen er så enkel, så klarer hun å få publikum til å føle seg godt plassert midt i et eventyr. Ritsj blir til omtrent kun ved hjelp av de tre dansernes utmerkede bevegelser og innlevelse. Og de har selvsagt massevis av teipruller.

Hvem hadde vel tenkt at teipruller kan være så interessante og bli til så mangt? Nei, det er jo kun Katrine Strøm som kommer på når hun ser sin midterste datter pakke inn mye rart med teip.

Med på kjøpet

begeistret publikum: Danser Åsne Storli med rumpa fast i en gigantisk teiprull, foran et begeistret publikum, tett på, på premièren. Foto: Tone A. Karlsen 

 

Med på forestillingskjøpet får også barna ei egen bok med ideer til hva man gjøre med teip. Bare så det er sagt, man trenger ikke få noe med på kjøpet på denne forestillingen. Den har alt! Det oser kvalitet over alt fra kostymer til musikk. Sistnevnte for øvrig laget av Tore Bruvoll fra Hekla Stålstrenga.

De små publikummerne får komme så tett på som de bare vil, og blir også en del av forestillingen. Ekte innlevelse - og teip.

Og det er da tårene kommer. Det blir egentlig både flaut og pinlig når en middelaldrende kvinne forlater ei forestillingen for barn fra ett til fire år – om tape – med tårer i øynene og klump i halsen. Men det er fordi det var så fint.