Eksplosiv økning i fiskebeslag – 869 kilo høyrygg av torsk tatt på Kilpis:

Smuglerne kommer fra registrerte turistfiskebedrifter

Totalt har tollerne i Troms og Finnmark beslaglagt over 6,3 tonn torskefilet siden nyttår. Det er nesten tre ganger så mye som i fjor.

– NOE MÅ GJØRES: Avtroppende regiondirektør i Tollregion Nord-Norge, Atle Joakimsen, mener dagens virkemidler ikke virker. – Det er klart at noe må gjøres med smuglingen av fiskefileter ut av Norge, sier han. 

Eksklusiv

– Bare på Helligskogen, tollstasjonen like før Kilpisjärvi, har vi tatt 860 kilo fiskefilet, nesten dobbelt så mye som i fjor. Det er nesten bare høyrygg av torsk, men en sjelden gang kan det også være sei eller hyse som de har fått rett før de skal kjøre ut, sier Atle Joakimsen, direktør i Tollregion Nord-Norge.