Per-Willy Amundsen (Frp):

– Uaktuelt at beredskapen skal forsvinne med Bell-helikoptrene

Forsvarspolitisk talsmann i Frp, Per-Willy Amundsen, sier at det er helt uaktuelt at det ikke skal være en beredskapsløsning på plass den dagen Bell-helikoptrene forlater Bardufoss.

UAKTUELT: Frps forsvarspolitiske talsperson, Per-Willy Amundsen, sier det er uaktuelt å ikke ha på plass permanent helikopterberedskap før de siste fire Bell 412-maskinene forlater Bardufoss. Han mener det var en tabbe av Stortinget å vedta en flytting til Rygge  Foto: MARTIN LÆGLAND

Eksklusiv

– Jeg reagerer sterkt på artikkelen Folkebladet hadde på tirsdag om at den beredskapen Bell 412-helikoptrene ivaretar i dag skal forsvinne 1. januar 2020. Og det er flere grunner til at jeg reagerer. Jeg har vært ganske involvert i situasjonen til Bell-helikoptrene, og det som blir skissert nå kommer aldri til å bli akseptert. Dette tar jeg umiddelbart opp med forsvarsministeren der jeg legger til grunn at dette ikke vil skje. Det er ingen aktuell problemstilling at beredskapen skal forsvinne med Bell-helikoptrene, sier Amundsen.