Bybildet:

Det mystiske prosjektilet

De beste mysteriene blir visstnok aldri løst. Som mysteriet med prosjektilet som traff fotoflyet over Vågnes i august 1981.

VÅGNES: Kaptein Gøsta Johansson anslo at de var i området rundt Vågnes da «noe» traff flyet hans i 1981. Han gjennomførte likevel flyturen til Vanna på vegne av Norges Økonomiske Kartverk og oppdaget ikke at de hadde blitt «beskutt» før de landet på Langnes etter endt oppdrag. Dette bildet er tatt 25. august 1953 og gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.   Foto: Fjellanger Widerøe/ PEM-FWI-61658

Eksklusiv

Mandag 10. august 1981 ble det slått alarm ved Tromsø lufthavn. All flytrafikk i området over Grøtsundet ble omdirigert da et av Fjellanger Widerøes fotofly hadde blitt truffet av det man antok var et skudd. Et av prosjektilene satt fremdeles fast i flykroppen.