Mann motsetter seg bortvisning fra Norge:

Tatt på flyplassen med marihuana – hevder han kom til Norge for å selge tørrfisk

En 34 år gammel nigeriansk statsborger ble lørdag tatt med narkotika på flyplassen. Nå skal han sendes ut av landet.

  Foto: Trond Tomassen

Eksklusiv

Mannen kom til Tromsø fra Gdansk lørdag 7. september. På flyplassen ble han stoppet av tollere som fant en mindre mengde marihuana på mannen. Det skriver Nordlys. 34-åringen ble ilagt et forelegg for både bruk og besittelse, som han vedtok på stedet.

Samme dag ble det besluttet å bortvise mannen fra Norge, med bakgrunn i det straffbare forholdet.

– Han er bortvist fra Norge med bakgrunn i det straffbare forholdet, og blir derfor uttransportert til Nigeria, sier Per Øyvind Skogmo, som er seksjonsleder ved utlendingsseksjonen i Troms politidistrikt til avisen.

Kunne ikke oppgi navn

Mannen kom til Tromsø uten returbillett, selv om han i avhør med politiet har påstått at han har en billett fra Frankfurt til Nigeria 17. september. Han hevdet i avhør at han reiste til Norge å etablere forretningsforbindelser for salg av tørrfisk.

Ifølge 34-åringen reiste han til Tromsø etter å ha kommet i kontakt med en forretningsforbindelse i byen. Han kunne imidlertid ikke oppgi personens fulle navn til politiet. Han kalte vedkommende først «Daniel», og i senere avhør «Victor».

Retten tviler på mannens forklaring

34-åringen har siden lørdag sittet varetektsfengslet, da politiet mener han ikke vil forlate landet frivillig. Mandag begjærte de ham videre internert i inntil ei uke, fram til de kan sikre uttransportering. Det motsatte mannen seg, men fikk ikke rettens medhold.

Retten stiller seg tvilende til mannens forklaring om tørrfisksalg, og peker på at han ikke har noen tilknytning til Norge, at han kom uten billett for hjemreise.

– Det er også tatt hensyn til politiets generelle erfaringer med unndragelsesfare for borgere fra Nigeria, står det i kjennelsen fra Nord-Troms tingrett.