Rødt bryter samarbeidet med Ap og SV: – Vil være fristilt

Bendik Hugstmyr Woie (Rødt) tar grep etter det dårlige valget: Partiet vil forhandle om en politisk avtale som sikrer rødgrønn styring i neste periode, men vil stå fritt til å markere seg og fronte egen politikk i enkeltsaker.

STYRINGSSLITASJE: Bendik Hugstmyr Woie (Rødt) mener noe av forklaringen på partiets tilbakegang i valget skyldes styringsslitasje etter fire års samarbeid med Ap og SV. Fra venstre: Marlene Bråthen (Sp), Barbara Vögele (MDG), Bendik Hugstmyr Woie (Rødt), Pål Julius Skogholt (SV) og Gunnar Wilhelmsen (Ap). 

Eksklusiv

– Rødt vil ikke sitte i en fastlåst flertallskoalisjon, men ønsker heller en samarbeidsavtale med Ap, SV og Sp om våre viktigste saker. Vi mener at det beste for Tromsø og for Rødt er at partiene står litt mer fristilt i neste periode og finner ulike flertall fra sak til sak, sier Bendik Hugstmyr Woie.