Slik fungerer de politiske forhandlingene etter valget

Valget er over og nå starter partienes forsøk på å finne et styringsdyktig flertall. Gunhild Johansen (SV) ser tilbake på 2015-forhandlingene for å spå hva som vil skje de neste ukene.

LIGGER AN TIL KOALISJON: Rødt har trukket seg fra et forpliktende samarbeid, men kan likevel komme til å støtte resten av denne gjengen i neste periode. Fra venstre: Barbara Vögele (MDG), Marlene Bråthen (Sp), Pål Julius Skogholt (SV), Bendik Hugstmyr Woie (Rødt) og Gunnar Wilhelmsen (Ap).  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

Tirsdag møttes politikerne over kaffe på ulike steder i byen for å snakke om mulige samarbeid i det nye kommunestyret som konstitueres om en måned. Onsdag meldte iTromsø at Rødt bryter samarbeidet de har hatt med Ap og SV så hvis venstresiden skal få et forpliktende flertall vil storebror Ap måtte tiltrekke seg SV, Sp og MDG.