Bybildet:

Ville bevare fiskehjellene på nordøya

Uoversiktlige eierforhold har ofte gjort det vanskelig å ta vare på byens historie. Som da kommunen kjøpte eller overtok eller simpelthen bare gjenoppdaget de «utrydningstrua» fiskehjellene på nordøya.

FISKEHJELLER: Og ikke bare hvilke som helst fiskehjeller. Fiskehjellene på nordøya som man i 1999 ikke var helt sikker på hvem som eide og, ikke minst, hvem som kunne gjøre noe med dem. Denne saken fant sted ikke lenge etter at Kræmer skapte oppstyr da de rev sine fiskehjeller på Langnes. Så dette var virkelig øyas siste fiskehjeller. Foto: Siri Vaggen Olsen. 

Eksklusiv

– Når hjellene er de eneste som er igjen på øya så taler det for at det er viktig å få dem bevart, sa teknisk kommunaldirektør Per Hareide til «Tromsø» den 16. september 1999.