Gunhild Johansen (SV) synes første forhandlingsdag var lettere enn for fire år siden: – Vi har ingen elefant i rommet denne gangen

Torsdag startet forhandlingene mellom Ap, SV, Sp og MDG. De involverte vil ikke si så mye ennå, men melder om god stemning og optimisme.

LETTA: Gunhild Johansen (SV) er letta etter første dag med forhandlinger fordi de ikke har sprikende partiløfter å rydde unna veien slik Ap, SV og Rødt hadde i 2015 da de var uenige om byrådet skulle videreføres eller erstattes av formannskapsmodellen.   Foto: Haakon Steinmo

Eksklusiv

– Jeg synes innledningen til forhandlingene for fire år siden var mer krevende fordi Arbeiderpartiet gikk til valg på å beholde parlamentarismen som styreform, mens SV og Rødt gikk til valg på å avvikle den. Dette ble en konflikt som lå over oss gjennom hele forhandlingsperioden og var elefanten i rommet. Slik var det ikke i dag. Vi har ingen elefant i rommet denne gangen, sier Gunhild Johansen (SV).