Myklevoll (Ap) om høstens valg: – Hvis vi sier klart ifra så risikerer vi å miste halvparten av velgerne

Tromsø Ap gjorde sitt dårligste valg siden 1925 og ifølge Tone Marie Myklevoll (Ap) var det særlig bompengesaken som ødela for dem. Mens mindre partier brukte saken til å markere seg så havnet Ap i spagat, mener hun.

SKAL EVALUERE VALGET: I løpet av høsten skal Tromsø Ap gjennomføre et bredt evalueringsarbeid av årets valgkamp. – Vi har rundt 1000 medlemmer og alle skal få mulighet til å uttale seg, sier Tone Marie Myklevoll (Ap). Foto: Frank Lande 

Eksklusiv

– Vi starta valgkampen i motvind fra nasjonale trender, men i Tromsø ble særlig bompengesaken veldig krevende for Arbeiderpartiet. Partier med en mye tydeligere miljøprofil, som SV og MDG, har velgere som alltid vil bejuble en sånn politikk. Vi havna i spagat fordi vi er et mye bredere parti. Hvis vi sier klart ifra at vi skal gå for én løsning så risikerer vi å miste halvparten av velgerne. Vi må blø når vi tar sånne valg og derfor famla vi, sier Tone Marie Myklevoll (Ap).