Rødt står utenfor forhandlingene: – Ikke sikkert vi skal ha noen samtale

Ap, SV, Sp og MDG inviterte Rødt til å delta i forhandlingene, men partiet takket nei. Nå blir det kanskje heller ingen avtale med styringspartiene i neste periode.

FORHANDLER UTEN RØDT: Allerede før Ap, SV, Sp og MDG ble enige om å starte forhandlinger hadde Rødt bestemt seg for å stå utenfor i neste periode. Fra venstre: Marlene Bråthen (Sp), Barbara Vögele (MDG), Bendik Hugstmyr Woie (Rødt), Pål Julius Skogholt (SV) og Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Ronald Johansen 

Eksklusiv

Kort tid etter valget gikk ordførerkandidat Bendik Hugstmyr Woie (Rødt) ut og sa at partiet bryter den formelle avtalen med Ap og SV. Partiet ønsket å ta grep etter det dårlige valget hvor de gikk ned fra 14,7 prosent i 2015 til 5,1 prosent tidligere i høst.