Fersk undersøkelse viser at vi drikker mer og røyker mindre enn resten av fylket: – Tromsø er en sosial by

Den første folkehelseundersøkelsen i Troms og Finnmark ble gjennomført i mai og juni. Den viser at innbyggerne i Tromsø-området drikker oftere og røyker mindre enn innbyggere i resten av Troms og Finnmark.

SOSIALT: Hanne-Adele Kristoffersen, Margret Rosa Gardarsdottir, Kai-Roger Rindstad og Arvid Hammarstrøm tror grunnen til at tromsøfolk oftere nyter alkohol enn ellers i Troms og Finnmark er for å være sosiale. – Tromsø er en sosial by. Jeg treffer ofte venner på kafé eller pub og tar en kaffe eller en øl for å slå av en prat, sier Gardarsdottir.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

I Tromsø røyker 7,8 prosent daglig, og 22,9 prosent drikker alkohol mer enn to ganger i uka. Dette er de laveste og høyeste tallene i fylket.