Brann og redning får mindre penger:

– Kutt vil få alvorlige konsekvenser

Brann og redning mener at politikernes budsjettkutt vil få alvorlige konsekvenser for beredskapen. Tone Marie Myklevoll (Ap) har forståelse for at omstilling er vanskelig, men minner om at kommunens utgifter må reduseres.

ORIENTERTE POLITIKERNE: Jørgen Mauno Johansen, leder i Beredskapsenheten, orienterte det nye Kommune- og byutviklingsutvalget om konsekvenser av kutt i budsjettene til Brann og redning.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

– Driftskostadene våre kan ikke kuttes og da må det tas en reduksjon i bemanning. Det vil gi oss redusert slagkraft og det kan føre til at det blir langt større konsekvenser av ulykker. Jeg prøver ikke å komme med skremselspropaganda. Dette vil skje. Jeg kan ikke understreke sterkt nok alvoret i redusert slagkraft for brannvesenet, sa Jørgen Mauno Johansen, leder i Beredskapsenheten, da han orienterte det nye Kommune- og byutviklingsutvalget tirsdag.