Gladnyhet fra meteorologen: – Det blir ikke noe mer snø med det første

Onsdag morgen var den offisielle snødybden i Tromsø på 70 cm. Nå varsler meteorologene en snøpause som trolig varer ut uka.

Resten av uka vil bli prega av oppholdsvær med sol og iskalde temperaturer.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Det betyr at snødybden nok også synker sammen i løpet av de neste dagene, og at de som har slitt med å komme seg à jour med måkingen får noen dager på å lage en slagplan.

– Det blir ikke noe mer snø med det første. Kanskje litt helt på slutten av helga og starten av neste uke. Det ser heller ikke ut til å bli store mengder da, bare et lite påfyll, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Geir Bøyen.


For 97 år siden kom snøen tidligere, men tirsdag satte Tromsø snørekord

Aldri har det vært registrert like stor snødybde på samme tidspunkt, men i 1922 hadde Tromsø faktisk mer snø allerede i oktober.


Kaldt

Samtidig er kulda i anmarsj. Mens gradestokken tirsdag viste rundt null grader, kan den kommer ned i ti minus de neste dagene.

– Det blir ikke sprengkulde, men kaldt blir det. Lokale steder, som for eksempel deler av Tromsdalen, kan nok oppleve ned til 17 minus. Det vil være rolige vindforhold og sol, men solen varmer ikke, sier Bøyen.


Snøskredfare flere steder i Tromsø – men skredvarslene starter ikke før om én måned

Forrige vinter døde syv mennesker i Troms etter å ha blitt tatt av snøskred i. Vintersesongens første skred i Tromsø gikk allerede i helga.


Unormalt rolige forhold

Bøyen beskriver været ut uka som unormalt rolig.

– I begynnelsen av november er det vanligvis mye vind og urolig værforhold, men det ser ganske stabilt og fint ut nå med oppholdsvær selv om det blir kaldt, sier Bøyen.


Sjeldent mye snø tidlig i sesongen: – Vi håper det holder seg

I Nordreisa har skielever gått på ski i snart to uker allerede.