Bybildet:

Hjemlengsel til Tromsø

Alle har vi hatt hjemlengsel, denne gnagende, altoverskyggende følelsen av at alt vil bli bra bare man kommer seg hjem. Tenk deg da at stedet du har hjemlengsel til, ikke lenger er ditt hjem.

1910: Slik så deler av Tromsø ut da Johannes Wisløff med familie ankom byen med hurtigruta i 1916. Det vil si, dette bildet er tatt i 1910, men sjansen er stor for at det hadde skjedd lite og ingenting i dette området på de årene. Bildet er fra Sørsjeteen og vi ser gamle Alfheim på toppen av bakken. I 1922 sto sykehuset på Strandvegen ferdig, så da ble nok Wisløff enda bedre kjent med dette området. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Chr. Hansen AS/ PEM-CHA-GP00701 

Eksklusiv

Det opplevde Tom Wisløff i 1952 som satte ord på sine følelser i et dikt og sendte det til bladet «Tromsø».