Jul på isbaksen med MS «Enigheten»:

Da isbjørnene kom på julebesøk

«Nordlig bris – litt snøkov, med ca. 15. minusgrader. Spiste julegrøt klokka åtte om kvelden. Siden hadde vi en hyggelig stund med sanger om julen – og litt attåt.»

ISBJØRN I TROMSØ: Det var selvfølgelig ikke til Tromsø at isbjørnene kom på julebesøk, men isbjørner i forskjellige størrelser var ofte innom Tromsø på vei til kjøpere på kontinentet. Dette bildet er tatt på Skansen. Arkivfoto 

Eksklusiv

Det var det Johannes «Baisen» Hansen følte for å skrive om julaften 1946. Naturlig nok, siden de tross alt hadde annet å tenke på. «Enigheten», fangstskuta de befant seg på, kunne i realiteten forsvinne i dypet når som helst, men enn så lenge holdt isbaksen den flytende slik at mannskapet hadde det «Baisen» kalte «et hjem».