Troms og Finnmark har etter sammenslåingen 2.168 flere innbyggere enn Nordland

Inntil årsskiftet var Nordland det største fylket i Nord-Norge med sine 243.385 innbyggere, men det endrer seg når Tjeldsund kommune slår seg sammen med Skånland og de 1.243 innbyggerne flyttes over i nye Troms og Finnmark.

FRA MINST TIL STØRST: Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) er oppvokst i Hammerfest i det som inntil årsskiftet var landsdelens minste fylke og ser ikke bort ifra at finnmarkingene nå får en sterkere stemme i nye Troms og Finnmark som har flere innbyggere.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eksklusiv

Tjeldsund kommunes 1.243 innbyggere tilhørte Nordland fylke inntil nylig, men 1. januar ble kommunen slått sammen med Skånland og innlemmet i Troms og Finnmark. Nordland mister dermed disse innbyggerne til det nye nabofylket i nord og med det mister Nordland også status som det største fylket i Nord-Norge.