Regjeringen foreslår «filetforbud» for utlendinger: – Det vil bli en stor nedgang i turistfisket

Lokale turistfiskebedrifter mener regjeringa er på rett spor i det nye forslaget om å stramme inn regelverket.

TROR PÅ NEDGANG: Trine Hilbertsen tror regjeringens forslag kan gjøre det slik at færre fisketurister besøker bedriften Larseng Kystferie. Samtidig tror hun den foreslåtte regelendringen kan være riktig på langs sikt.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Som iTromsø har skrevet tidligere, har regjeringen sendt ut et forslag om endringer i regelverket rundt utførsel av fisk på høring. Et av forslagene er å stille krav om at turister må ha bodd på en fisketuristbedrift for å kunne ta med seg fangsten ut av landet. Et annet punkt er at fisken som tas ut må være rund og ikke filetert, som er vanlig i dag.