«Historiens første store skøiteløp i Tromsø»:

Laget skøyteløp på isflak – østerriker smilte bistert etter forsmedelig dukkert

På en ukes varsel stelte Tromsø Skøiteklubb til byens første internasjonale skøytestevne, mens det høljet ned.

SKØYTELØP PÅ PRESTVANNET: Det internasjonale skøytestevnet som ble holdt på Prestvannet i mars 1935 var langt fra den første konkurransen som ble arrangert på toppen av øya. Og byens fotografer har vært så elskverdige å forevige noen av de skøyteinteresserte. Dette bildet er tatt i 1905 og gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Thoralf Øien/ PEM-TOI-GP00173 

Eksklusiv

– Stevnet gikk fint, på tross av de mest vridne værforhold vi har hatt i vinter. Det var noenlunde vinterlig vær forrige søndag, da beslutningen blev tatt om å arrangere et internasjonalt skøitestevne her i Tromsø, men fra mandagen av steg temperaturen, skrev «Tromsø» 11. mars 1935.