Kommunedirektøren krevde i desember at ett av fem sykehjem skal «fases ut»

I et brev til avdelingsdirektøren for helse og omsorg skriver kommunedirektøren at det forventes at det fases ut et sykehjem i løpet av 2020. Britt Elin Steinveg kaller ordvalget «en misforståelse».

KLAR BESKJED: Kommunedirektør Britt Elin Steinveg vil ikke garantere at et sykehjem ikke skal fases ut og sier at Avdeling for helse og omsorg jobber videre med hvordan man skal redusere dekningen med 20 sykehjemsplasser.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

19. desember sendte kommunedirektøren ut såkalte «oppdragsbrev» for 2020 til alle kommunens fire avdelinger: Oppvekst og utdanning, Helse og omsorg, Kultur og idrett, samt Bymiljø. I brevene setter kommunedirektøren opp krav og forventninger til hva som må gjøres i løpet av året for å tilpasse seg Handlings- og økonomiplan 2020–2023 som ble vedtatt av kommunestyret i fjor.