Slik vil de to nordnorske ministrene at Høyre skal temme «distriktsopprøret»

Landets nordligste fylke kan nå skilte med to statsråder – og de har planer om å løfte partiet igjen i landsdelen.

GLADE KARER FRA NORD: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og fersk fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen trives godt i hverandres selskap, og synes misnøye med regjeringa i distriktene og i nord er helt grunnløst.   Foto: Martin Lægland

Eksklusiv

Da Troms og Finnmark Høyre åpnet sitt årsmøte, dagen etter Geir Inge Sivertsen fra Senja var utpekt som fiskeriminister, startet dirigenten møtet med å fortelle at han hadde fått ei melding fra et tidligere Høyre-medlem fra Målselv. Vedkommende hadde meldt seg ut av partiet, men nå ville han inn igjen: «Jeg registrerer at Midt-Troms har fått en statsråd, så kan du vennligst melde meg inn i Høyre igjen. Jeg håper han kan stoppe sørsuget.»