Kommunen vil ikke kjøpe helsetjenester av private aktører for å ta unna køen på UNN

Flere private aktører tilbyr kommunen å ta unna utskrivingsklare pasienter fra UNN, men kommunen er ikke interessert.

VIL ORDNE OPP SELV: Utvalgsleder Gunhild Johansen (til venstre) sier at politisk ledelse ikke ønsker å kjøpe plasser fra Kurbadet eller Skibotn Helse og Rehabilitering. Her fra pressekonferansen med ordfører Gunnar Wilhelmsen og avdelingsdirektør Margrethe Kristiansen på Kvaløysletta sykehjem i januar. Foto: Håkon Steinmo. 

Eksklusiv

Det ligger omtrent 25 utskrivningsklare pasienter i kø på UNN fordi kommunen ikke har kapasitet til å ta imot dem. UNN skriver ut døgnbøter på 5000 kroner per pasient. For å bøte på problemet gjør Helsehuset om ti enkeltrom til dobbeltrom for å øke kapasiteten.