Samisk uke:

Tilbyr unik arena for samiske designere: – Enorm respons

«Šoop Šoop – Sámi Design Days» pågår i disse dager for første gang. Her får både publikum og innkjøpere en unik mulighet til å se hva samiske designere og kunstnere har å by på.

Woop woop for Šoop Šoop: Šoop Šoop er en mer eller mindre direkte samisk oversettelse av det amerikanske begrepet woop woop ifølge arrangørene. De ønsket at messen skulle ha et distinkt samisk navn og helst med bruk av samiske bokstaver. Blant arrangørene er blant annet Anna-Lisa Johannessen-Rhea (Være), Knut-Arne Iversen (Kreativ Industri), Karine Kimo Pedersen (Árvu), Kirsten Ravna Østby (seniorrådgiver på sametinget) og Marie Louise Somby (Árvu).  Foto: Rikke Lange

Eksklusiv

Både små og større aktører er å finne blant de 24 påmeldte utstillerne som byr på alt fra klær, smykker, interiør, kunst til tradisjonelt samisk håndarbeid i den nyoppussa festsalen i Rødbanken.