Smittevernlegen frykter pandemi: Slik er kommunens og UNNs koronavirus-plan

Onsdag kveld ble det kjent at en kvinne bosatt i Tromsø er smittet av det fryktede koronaviruset, etter å ha returnert fra et opphold i Kina. Smittevernoverlege Trond Brattland understreker at god håndhygiene blir ekstra viktig i tiden som kommer.

FORBEREDER PANDEMI: Smittevernoverlege Trond Brattland mener spredningen av koronaviruset nærmer seg en pandemi. Onsdag kveld ble det kjent at en koronasmittet kvinne sitter i hjemmekarantene i Tromsø. I stadig flere land jobbes det nå systematisk for å redusere smittefaren. 

Eksklusiv

Kvinnen som er bekreftet smittet av koronaviruset, ankom Tromsø fra utbruddsområdet i Kina forrige helg. Hun har siden hjemkomsten oppholdt seg i karantene i egen bolig, men skal – til tross for smitten – være frisk og ha vært uten forkjølelsesymptomer i lengre tid, ifølge kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.