Fersk politisk rådgiver i det nye fylket tjener 100.000 kroner mer enn statsministerens politiske rådgivere

Da Troms og Finnmark for kun noen måneder siden var to separate fylker, var det kun én politisk rådgiver i de to institusjonene. Etter sammenslåinga har det blitt tre rådgivere – med et enormt lønnshopp.

- HAR IKKE NOE GODT SVAR: Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) sier at han ikke har noe godt svar på hvorfor en politisk rådgiver skal tjene bedre i fylkeskommunen enn i regjering. Han forteller at de nå vil få på plass retningslinjer for godtgjørelse av politiske rådgivere for fylkesrådet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

Mens de politiske rådgiverne til landets ministere får en årlig lønn på 748.000 kroner, tjener en av de tre politisk rådgiverne i Troms og Finnmark fylkeskommune 850.000 kroner. De to øvrige ligger nesten på nivå med regjeringslønn.