En bevisstløs mann måtte berges ut av det brennende bygget. 29-åring erkjenner å ha tent på

Bevisstløs liggende i en røykfylt korridor fant brannvesenet mannen og berget ham ut. Nå er naboen hans tiltalt for å ha startet denne og en rekke andre branner. Saken går for retten denne uken.

INTENS BRANN: Sent på kvelden 12. mai rykket brannvesenet ut til en brann i Grønnegata 103. Bygget fungerer blant annet som midlertidige boliger og natthjem for personer med rusproblemer og psykiske lidelser.   Foto: Rikke Lange

Eksklusiv

Mannen, som er i slutten av 20-årene, er tiltalt for å ha forårsaket brann som lett kunne medføre tap av menneskeliv. Det som i den gamle straffeloven ble kalt "mordbrannparagrafen". Den tiltalte skal ha vært psykotisk, og aktor ønsker derfor å dømme ham til tvunget psykisk helsevern.