Disse har samfunnets viktigste jobber: – Vi ser at vi er fullstendig uunnværlige

Mens mange nå jobber hjemmefra eller passer egne barn, er det flere yrkesgrupper som må gå på jobb som vanlig. Vi har møtt noen av dem som holder hjulene i gang mens deler av samfunnet er stengt ned.

SAMFUNNSKRITISK FUNKSJON: Flere yrker defineres som særlig viktige nå mens samfunnet tar grep for å begrense koronaviruset. Hjelpepleier Tania Wold kjører rundt og hjelper brukere som har behov for hjemmetjeneste.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

For å begrense koronasmitte er alle skoler stengt og elever får opplæring gjennom fjernundervisning. Dermed blir mange hjemme fra jobb for å passe barna sine fordi de ikke får levere dem i barnehage eller på skole. Det gjøres imidlertid unntak for barn av foreldre som har yrker med samfunnskritisk funksjon.