Vervet: Her kommer Tromsøs neste, store barnehage

Barnehagekjeden Læringsverkstedet har inngått avtale med utbyggerne av Vervet om å åpne en fireavdelingsbarnehage med 80 barn høsten 2022.

NY BARNEHAGE: Her – midt på Vervet der kranene står – skal det bygges ny barnehage med plass til 80 barn. 

Eksklusiv

I hvert fall om alt faller på plass når det kommer til fremdriftsplan for utbyggingen av den nye bydelen like ved Tromsøbrua.

I dialog med kommunen

Læringsverkstedet er i dialog med kommunen om hvordan den nye barnehagen kan utformes, med tanke på antall barn opp mot det arealet som vil bli godkjent, intern og ekstern logistikk – for å nevne noe.


Vervet rammes av koronasituasjonen: – Vi må skyve på prosjekter

Salgsansvarlig Alexander Uhre Mikkelsen i Totaleiendom AS prøver likevel å se positivt på situasjonen: – Jeg har tro på at bransjen og Vervet klarer seg fint, sier han.


Barnehagekjeden har vært og er i tett dialog med utbygger og arkitekt for sammen å finne den beste løsningen.

BYDELSBARNEHAGE: Slik ser arkitektene for seg at den nye barnehagen skal se ut. Barnehageungene skal dele utearealer med resten av beboerne. Ill: Vervet AS 

Planlegger og bygger samtidig

– Det er mye som skjer samtidig i denne prosessen, og det må tas hensyn til utbygging av både boliger og næringsarealer som vi pågå parallelt, sier Kjell Roar Kaasa, prosjektutvikler i Læringsverkstedet til iTromsø.

Læringsverkstedet driver i dag tre barnehager i Tromsø – Heimly, Haugenstykket og Fagertun.

Om vi, kommunen og utbygger omforenes om en løsning vil den planlagte barnehagen på Vervet inneholde fire avdelinger, med plass til 80 barn.


Vervet får egen bydelsbaker - og bydelsbryggeri med pub

Til sommeren vil beboerne på Vervet kunne spise frokostbrød fra bydelens egen franske baker - blant annet baket med rester fra bydelens eget bryggeri.


Innflytting høsten 2022

– Om alt går etter planen så ser vi for oss en åpning høsten 2022, sier Kaasa.

MIDT I BYDELEN: Barnehagebygget ligger midt i den sentrale delen av Vervet. Ill: Vervet AS 

Han tror barnehage vil bli både etterspurt og populær – ikke bare blant beboerne på Vervet.

– Vi er overbevist om at denne barnehagen vil bli umåtelig populær og tiltrekke seg barn fra store deler av sentrum, i tillegg til Vervet, skriver Kaasa i et brev til kommunen.

Kommunen korona-preget

Barnehagen vil ha egne innendørslokaler, men dele en del av utearealene med beboerne på Vervet.

Prosjektleder for Vervet, Marius Amundsen, sier at barnehagens egne lokaler vil være på omtrent 500 kvadratmeter, og utearealene vil være på cirka 700 kvadratmeter.

Fremdriften i kommunen er for tiden noe haltende på grunn av korona-epidemien, skriver kommunen i et svar til Læringsverkstedet.