Minstepensjonisten Berit (74) må ta opp lån på 600.000 kroner til rettssak mot vindkraft-gigant

Berit Wold pantsetter familiegården på Kvaløya for å få penger til rettsaken mot vindkraftselskapet. - Vi forstår at vi kan tape pengene, sier sønnen Bård Bentzen.

LÅNER 600.000 Grunneier Berit Wold og sønnen Bård Bentzen tar opp 600.000 kroner i lån for å gjennomføre rettssaken i lagmannsretten mot vindkraftselskapet Nordlys Vind. Her er de to fra tingretten ifjor høst, der de tapte saken.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Tirsdag startet rettssaken i Hålogaland lagmannsrett mellom tre grunneiere i Buvika og vindkraft-selskapet Tromsø Vind som har bygget ut vindparken sør på Kvaløya. Grunneierne mener de får for lite betalt og at viktige avtaler er brutt da de ga tillatelse til bygging av vindparken på Rødfjell og Kvitfjell.