Arctic Center:

Ble tildømt 4,6 mill. kroner i erstatning for å gi bruksrett til Arctic Center – vil ikke betale dem tilbake: – Jeg ser det som betaling for tort og svie

Grunneier Sylvi Viken Johansen fikk 4,6 millioner kroner i erstatning etter eksproprieringssaken der Arctic Center fikk bruksrett til det planlagte alpinanlegget og hytteområdet i Håkøybotn. Det er penger som hun ikke har noen planer om å betale tilbake – selv om Arctic Center blir stanset.

BEFARING: Grunneier Sylvi Viken Johansen ble tildømt 4,625 millioner kroner da det ble gjennomført ekspropriasjon av bruksretten til hennes eiendom i Håkøybotn. Bak følger Jarle Lauritsen og Knut Wilhelmsen.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

I 2015 fremmet Tromsø kommune et krav om å få ekspropriere bruksretten til de planlagte alpinløypene, heistraseene og andre tekniske anlegg til Arctic Center i Håkøybotn.