«Lex Fylkesnes»:

Fiskeriministeren om ny lakseavgift: – Nå må da Fylkesnes være fornøyd, han får det jo endelig som han vil

Tromsø kommune vil heretter kunne få økte inntekter fra oppdrettsnæringa hvert år, basert på hvor mye laks de produserer. Hvert tiende kilo laks vil bety 4 kroner ekstra til kommunekassa.

NY AVGIFT: Stortingsrepresenant Torgeir Knag Fylkesnes (til høyre) fra SV er fornøyd med at en produksjonsavgift på oppdrettsnæringa er fremmet av regjeringa - men varsler kamp for at kommunene skal få beholde konsesjonsinntekter. Fiskeriminister Odd Emil Ingebritsen (H) til venstre.  

Eksklusiv

I revidert nasjonalbudsjett foreslår nå regjeringa å innføre en produksjonsavgift som vil gi kystkommunene 40 øre per produserte kilo med oppdrettslaks. Til sammen skal dette styrke kommunesektoren langs kysten med 500 millioner kroner, og forslaget fordrer ikke vekst i næringa for at kommunene skal ha inntekter, slik som i dag.