Nå åpner Vitensenteret igjen, men ikke for alle

Mandag kunne Vitensenteret gjennomføre en delvis åpning for læringssultne ungdommer.

ÅPNER: Snart kan barnehager og skoleklasser komme tilbake til Vitensenteret.  Foto: Tom Benjaminsen

Eksklusiv

På grunn av koronapandemien ble Vitensenteret nødt til å stenge 12. mars. Dette førte til at 20 studenter og videregåendeelever ble permitterte.

Nå har Tove Marienborg, som er direktør på Vitensenteret, vridd om nøkkelen slik at de nå er åpen igjen.

– Vi åpnet så vidt i dag med Skills kveldslab. Det er et tilbud vi har, gjennom midler fra Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet, til de mellom 10 og 13 år, hvor man kan holde på med ting innenfor realfag, sier Marienborg og legger til at det er et populært tilbud.


Troms Kraft legger seg flat etter store terrengskader: – Vi skal rydde opp

Arbeidet med ny kraftledning fra Håkøybotn til Kvaløya gjorde store skader på terrenget flere steder. Skadene skal etter planen rettes opp i sommer.


Åpner mer i neste uke

Fra og med 25. mai kommer Vitensenteret til å åpne ytterligere. Da åpnes det nemlig opp for at barnehager og skoleklasser kan komme innom, i tillegg til at de kan holde mindre arrangementer opp mot 50 deltakere.

– Av arrangement vi skal ha så er det undervisningsopplegg og eventuelt tur til planetariet. Vi har flere utstillinger hvor det er meningen av folk skal røre på ting. Det står ikke helt i stil med smittevernreglene, så de er ikke åpne for gjestene, sier direktøren.

DELVIS ÅPNING: Tove Marienborg, direktør på Vitensenteret åpner opp for at enkelte kan komme innom.  Foto: Trond Tomassen

At skoleklasser og barnehager kan komme innom Vitensenteret gleder Marienborg.

– I fjor hadde vi over 20.000 elever innom gjennom pedagogiske opplegg. Vi er den desidert største tilbyderen av pedagogiske opplegg i Nord-Norge utenfor skolen, sier direktøren.

I koronakrisen har Vitensenteret også vært nødt til å tenke alternativt, siden de har måtte vært stengt.

– Vi har også tilbydd å komme til skolene med pedagoger og utstyr til opplegg.


Sebastian vil kutte ut den lokale skjenkeavgiften for å gi utelivet et korona-løft

Stavanger har gjort det – Tromsø bør følge etter. Å fjerne den lokale skjenkeavgiften vil gi et skadeskutt uteliv i Tromsø litt mer luft under vingene, mener Høyres Sebastian Henriksen.


Tapt store summer

Foreløpig vil Vitensenteret fortsatt være stengt for drop-in-gjester, noe det har vært siden 12. mars. Dette har ført til at de har tapt store summer.

– Hvor mye vi har tapt kommer an på hvor lenge dette varer, men vi kan komme opp mot to millioner kroner sett at vi ikke kan åpne for drop-in før i september, sier Marienborg.

Selv har hun et ønske om å åpne Vitensenteret for alle 15. juni.

– Dersom vi får åpne i juni vil jeg anslå at vi har tapt cirka en million kroner.

– Vi må i dialig med kommuneoverlegen etter hvert for å høre om mulighetene om å åpne 15. juni.