Arctic Center-omkamp

Grunneier fortviler, mens Sametinget har forståelse for Arctic Center-klagen. De lover likevel å fortsette motstanden.

Dersom kommunestyret i Tromsø skulle snu i saken om Arctic Center så betyr heller ikke det at siste ord er sagt. – Sametinget vil følge opp saken videre, sier sametingsråd Silje Karine Muotka.

BEFARING: Grunneier Sylvi Viken Johansen fortviler over at Arctic Center-saken fortsetter. Her var hun på befaring i forkant av at kommunen eksproprierte bruksretten til hennes eiendom i Håkøybotn. Bak følger Jarle Lauritsen og Knut Wilhelmsen.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

I dag ble det kjent at lovlighetsklagen som de borgerlige partiene i Tromsø kommune har levert etter kommunestyrets nei til utbygging av alpinanlegg og hytteby i Håkøybotn får støtte fra Arbeiderpartiet og administrasjonen i kommunen. Dermed går det mot ei ny behandling av hele saken.