Andresens Vaabenforretning på femtitallet: – Hundene brukte å springe løse rundt på den tida, men Svein Anton, han sto i bånd

Skal vi tro stamkunde Bjørn Harald Worum (79), og det skal vi, var tidligere sjef av Andresens Vaabenforretning, Svein Anton Andresen, litt av en villbass da han var liten, og onkelen like så.

EVENTYRLYSTEN: Tidligere daglig leder av Andresens Vaabenforretning, Svein Anton Andresen, forteller at han var en eventyrlysten fyr som egentlig planla å bli sjøkaptein: – Men så var det jo disse damene, da.   Foto: Arkivfoto

Eksklusiv

De som har kjent Svein Anton Andresen fra han var liten, vil kanskje ikke si at han vokste opp i butikken som hans far og farfar drev. De ville heller ikke da trodd at den viltre tassen skulle ta over butikken som 28-åring. Pappa Odd Emil ville nemlig ikke ha den urolige ungen inne i butikken, for Svein Anton var en ramp (hans egne ord). Han fikk tidlig kjælenavnet «vandreren» av sin egen mor, og gikk konstant rundt med en merkelapp med navn og adresse festet på ryggen.