Denne kunstige «hjernen» skal lære seg å finne kjennetegn på kreft: – Det beste eksempelet er selvkjørende biler

- På noen områder kan maskinen være flinkere enn legen, men den er ikke ment å erstatte dem, sier professor Robert Jenssen

KUNSTIG INTELLIGENS: Systemet som utvikles av maskinlæringsgruppa faller innenfor kategorien kunstig intelligens eller maskinlæring. Bildet illustrerer hvordan systemet fungerer. Fra venstre står professor Robert Jenssen og Michael Kampffmeyer.  Foto: Tor Andre Markussen

Eksklusiv

– Målet er å oppnå et system der den kunstige hjernen klarer å skille mellom for eksempel medisinske bilder med og uten kreftsvulst, forteller leder og professor Robert Jenssen i maskinlæringsgruppa tilhørende Institutt for fysikk og teknologi ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved UiT.