Steinen som løsnet fra Storsteinen og raste nedover fjellsiden:

Geolog vil at risikoen for ras skal vurderes på nytt

I lys av at den store steinen løsnet fra Storsteinen i Tromsdalen forrige uke mener geolog Steffen Bergh ved UiT at skredrisikoen må vurderes igjen.

BURDE SE PÅ SAKEN IGJEN: For flere år siden konkluderte Norges vassdrags- og energidirektorat at området rundt Fløyfjellet og Storsteinen ikke utgjorde noen overhengende fare. Professor og geolog Steffen Bergh ved UiT mener at skredrisikoen må vurderes på nytt.  Foto: Privat

Eksklusiv

Lørdag skrev iTromsø om Steinar Olsens oppsiktsvekkende opplevelse i Tromsdalen. Like ved turtraseet under strengene til Fjellheisen oppdaget han en stor stein som hadde rast ut fra Storsteinen og rullet nedover fjellsiden. Steinen hadde kappet flere trær og gravd opp bakken på ferden nedover.