Advokaten til NNKM-styret i ordkløyveri med kunstner. Nå anklages han for å lekke interne dokumenter

Advokat Oddmund Enoksen mener kunstneren bak «Nordting» forsøker å plante «sugerøret» i kassa til museet. – Hvis ikke pengene til kunstmuseet skal gå til å betale kunstnere, hva skal det gå til da? kontrer kunstneren.

KAMPHANER: Advokat Oddmund Enoksen og kunstner Amund Sjølie Sveen har havnet i debatt om Nordnorsk kunstmuseum, kunst, og om offentliggjøring av programmet til «Nordting» på Svalbard.  Foto: Tom Benjaminsen, iTromsø / Gaute Bergsli / VOL

Eksklusiv

Amund Sjølie Sveen har med sitt lovpriste og utskjelte kunstprosjekt, Nordting, lagt seg ut med både politikere, fylkesmenn og Harstad-rikinger. Nå har han havnet i ordkløyveri med advokat og SV-politiker Oddmund Enoksen på Sortland.