Sykepleier ved Helsehuset kaller forholdene «umenneskelige»:

Mikaela (30) fikk nok da sjefen sa opp på grunn av verdihensyn: – Pasienter dør alene

Hva gjør man når man ikke kan gi et døende menneske kveldsmat fordi en annen har smerter? Når man må velge mellom å forhindre skader og å hjelpe noen på do? Dette er spørsmål nattevaktene ved Helsehuset i Tromsø jevnlig må ta stilling til.

MÅTTE TIL MEDIA: Mikaela Sandberg, som kom fra utlandet for å arbeide på Helsehuset, så seg til slutt nødt til å kontakte iTromsø for å fortelle om tilstandene.  Foto: Håkon Steinmo

Eksklusiv

– Det kan være sånn at jeg begynner på jobb, til en pasient som vil ha kveldsmat. Og så må jeg komme inn tre og en halv time senere og si «unnskyld, jeg har fortsatt ikke hatt tid». Da ligger pasienten med smerter, og jeg har ikke hatt tid til å komme inn og observere.