Nordnorsk Filmsenter om sentralisering av millioner i Oslo: - Jeg blir så forbanna at jeg får kramper

Nordnorsk Filmsenter er lei av at Oslo bevilger 90 prosent av alle filmmidler, samtidig som de stikker av med mesteparten. Nå står alle de store filmaktørene i nord sammen om i kampen for større selvråderett.

FORBANNA: Daglig leder i Nordnorsk Filmsenter Tor Vadseth, og Geir Stokke, leder i Filmklyngen Nord (f.v.) har resten av Nord-Norges største filmaktører i ryggen. De går til kamp for å endre det faktum at Oslo bevilger store deler av filmmidlene. De har fått de andre filmregionene Vestlandet, Trøndelag og Innland med på laget.  Foto: Johannes Ytreberg

Eksklusiv

– Hvorfor havner nordnorske filmarbeidere i Oslo? Jo, der er pengene. Det er en kreativ flukt fra Nord-Norge til Oslo, sier daglig leder i Nordnorsk filmsenter, Tor Vadseth.