Biblioteket må kutte drastisk på få måneder: - Det er kjempesørgelig hvis biblioteket blir redusert

Pensjonist reagerer på at biblioteket må kutte 7,5 prosent av budsjettet. Bibliotekssjefen kutter der hun kan. Nå har innkjøp av nye bøker stoppet opp. Kun bemanning gjenstår.

GJENÅPNET: Biblioteksjef, Mona Magnussen, er glad for at folk endelig kan komme og gå som vanlig. Likevel «krummer hun ryggen». Som alle andre i kommunen står nå biblioteket overfor store, vanskelige kutt.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

– Var det noe jeg savnet mest under korona, så var det biblioteket. Enhver by med respekt for seg selv må ha et ordentlig bibliotektilbud. Jeg kan ikke tenke meg et liv uten. Dette må man finne en løsning på, sier Britt Kvalsvik (82) som har brukt biblioteket i mange år.