Zipline-saken splittet Ap i Kulturutvalget, men politikerne ble enige om å sende saken videre til kommunestyret

Utvalgsleder Jarle Heitmann (Ap) og Mari-Ann Benonisen (Ap) stemte forskjellig i saken om zipline i Tromsdalen.

UTVALGSLEDER: – Jeg mener zipline kan etableres der fordi det ikke er et stort innhugg i naturen og fordi det er bra for reiselivet, men jeg er ikke bekvem med at utvalget tar det valget på egen hånd, sier Jarle Heitmann (Ap).  Foto: Frank Lande

Det er problematisk hvis vi begynner å omdisponere disse områdene i etterkant.

Bendik Hugstmyr Woie (Rødt)
Eksklusiv

I fjor fikk Strikkhopp & Sånt AS nei til å bygge en 1200 meter lang zipline fra Fløya og ned til motsatt side av Tromsdalen. Politikerne var positive, men Fylkesmannen sa nei fordi anleggets bunnstasjon skulle plasseres på et såkalt statlig sikret friluftsområde.