Tre Hedda-priser til Tromsø:

Gjertrud Jynge fra Tromsø vant Heddapris for beste kvinnelige hovedrolle: – Jeg er veldig stolt og glad

Da Heddaprisen ble utdelt søndag 21. september var tre Tromsø-relaterte prosjekter nominert til Hedda: en for beste kvinnelige hovedrolle, en for beste scenografi og en for beste barneforestilling. Alle tre stakk av med en Hedda-pokal.

Oslo 20170518. Skuespiller Gjertrud Jynge og regissør Bentein Baardson skal på turné med Riksteatret med Ibsens "Gjengangere" til høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Eksklusiv

På torsdag fikk Gjertrud Jynge vite at hun hadde vunnet Kritikerprisen for sin rolle som Ales i forestillinga «Trilogien» på Det Norske Teatret. På søndag vant hun Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller for den samme rollen. Jynge har vunnet Hedda for beste forestilling og beste medspiller før, men dette er første gang hun vinner for beste hovedrolle.